Web 2.0 Araçlarının İngilizce Dersine Entegre Edilmesi

Hem etkileşimli hem de yazdırılabilir etkinlikler oluşturma olanağı sunan web 2.0 araçlarından olan "wordwall", "cram", "educandy", "learningapps", "jigsawplanet" gibi uygulamaların  zaman zaman sınıfta kullanılması ile 5/A sınıfı öğrencileri hem öğrendiklerini kalıcı hale getiriyor hem de öğrenirken eğleniyor.

Bu uygulamalar ile, İngilizce öğretmenleri Zeynep Güneş'in rehberliğinde çok yönlü ve çeşitli materyal türleri sınıfımıza taşınarak öğrencilerin dijital becerilerinin geliştirilmesi ve bu becerilerinin bilgiye ulaşmada kullanılmasının öğretilmesi hedefleniyor. Bu web 2.0 araçları ile sınıfta kullanılan bazı materyal türleri:

**Test: Çoktan seçmeli bir dizi soru.

**Eşleştirme: Her anahtar kelimeyi tanımının yanına sürükleyin ve bırakın.

**Rastgele tekerlek: Hangi öğenin bir sonraki sırada geldiğini görmek için tekerleği döndürün.

**Kutuyu aç: Açmak ve içindeki öğeyi ortaya çıkarmak için sırayla her kutuya dokunun.

**Gameshow testi: Zaman baskısı, yaşam çizgileri ve bonus turuyla çoktan seçmeli bir sınav.

**Eşleşmeyi bul: Ortadan kaldırmak için eşleşen cevaba dokunun. Tüm cevaplar gidene kadar tekrarlayın.

**Düzelt: Her cümleyi doğru sıraya göre yeniden düzenlemek için sözcükleri sürükleyin ve bırakın.

**Grup sıralaması: Her öğeyi sürükleyin ve doğru grubuna bırakın.

**Eksik sözcük: Bir metin içindeki kelimeleri cümle içinde doğru konuma bıraktığınız bir cümle tamamlama aktivitesi.

**Eşleşen çiftler: Eşleşen olup olmadıklarını ortaya çıkarmak için bir seferde bir çift kutucuğa dokunun.

**Anagram: Sözcüğü veya ifadeyi düzeltmek için harfleri doğru konumlarına sürükleyin.

**Köstebek vurmaca: Köstebekler birer birer görünür, kazanmak için sadece doğru olanlara vurun.

**Labirent kovalamaca: Düşmanlardan kaçarken doğru cevap bölgesine koşun.

**Etiketli çizim: Pimleri sürükleyin ve resimdeki doğru yere bırakın.

**Kelime arama: Kelimeler bir harf ızgarasında gizlidir. Onları olabildiğince çabuk bulun.

Rastgele kartlar: Karışık bir desteden rastgele kartlar dağıtın.

**Bulmaca: Bulmacayı çözmek için ipuçlarını kullanın. Bir sözcüğe dokunun ve cevap yazın.

**Kutucukları çevir: Yakınlaştırmak için dokunarak ve çevirmek için kaydırma yaparak iki taraflı kutucuklar serisini keşfedin.

29-03-202229-03-2022

Yayın: 29.03.2022 - Güncelleme: 06.03.2023 11:19 - Görüntülenme: 234