Ekm

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan öğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. 13-21 Ekim tarihlerinde İmam Hatipliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenir, Başta öğrencilere ve ulaşabildiğimiz sivil çevrelere İmam Hatip Okulları anlatılır, tanıtılır ve bu şuurla ilgili farkındalık kazandırılır.

Ekm

Gazze'deki katliamda şehit düşen kardeşlerimiz için okulumuz öğretmen  ve öğrencileri tarafından cenaze namazı kılınmıştır.

Ara

Alemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed' in doğumunu anma haftası münasebetiyle okulumuzda Mevlid- i Nebi programı gerçekleştirdik.

Ekm

30 Eylül-6 Ekim arası Erzurum’da yapılan Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Fatma Törehan Hanımefendi'yi tebrik ediyoruz. 30 yaş üzeri yarışan ve katıldığı iki kategoride de Şampiyon olup iki altın madalya ile yuvasına dönen öğretmenimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Sinop'ta düzenlenen Badminton  Bölge  müsabakalarında okulumuz  birinciliği elde ederek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.  Başarılarından dolayı ğrencilerimizi hazırlayan Çağatay Ceylan ve Kübra Akay öğretmenlerimiz ile sporcularımız Zeynep Berre Ocakoğlu, Rukiye Kübra Öztürk, Meryem Güzel ve Elifnur Demir'i tebrik ediyoruz.

Şbt

Eğitimci Yazar Ramazan KAYAN  Hocamızın "Namazla Dirişliş" konferansına katıldık. Kıymetli hocamızın "Mavi Marmara"  "Furkan Doğan",  "Şehadet Ayı Şubat", " Filistin",  "Mescidi Aksa", "Özgür Gazze" bağlamında Namazla Diriliş konferansı çok faydalı geçti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Elif AKDOĞAN AYBAL' ın öğrencileriyle birlikte katıldığı Türkiye ve Azerbaycan ortaklarıyla birlikte yürütülen "İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 100. Yılı ve Mehmet Akif ERSOY'un Ölümü'nün 85. Yılı Anısı'na Mehmet Akif ERSOY'a Vefa: 10 Kıta 10 Şehir İstiklal Marşı" e Twining projesinin "Bir Marşa İhtiyacımız Var" ortak ürününe katkı için Mehmet Akif ERSOY'un Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'da ikamet ettiği ve İstiklal Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı "Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi" ni ziyaret ettik.

Şbt

Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu "Teknofest Teknoloji Takımı" okulumuz fizik öğretmeni Bilal tatar liderliğinde çalışmaya başladı.

Şbt

Erasmus+ Ka210-SCH "Pandora's Box in Homes and Pockets!" projemizin sanal hareketlilik 3. günü İrlanda takımının "e-Safety" sunumları ve diğer ülke takımlarının ülke tanıtımları ile gerçekleştirilmiştir. Böylelikle projemizin İrlanda ev sahipliğindeki 3 günlük sanal hareketliliği başarıyla tamamlanarak sona ermiştir.

Şbt

Erasmus+ Ka210-SCH "Pandora's Box in Homes and Pockets!" projemizin sanal hareketlilik 2. günü İrlanda takımının 2 oturumluk "eSafety" sunumuyla başarıyla tamamlanmıştır.

Şbt

Erasmus+ Ka210-SCH "Pandora's Box in Homes and Pockets!" projemizin sanal hareketlilik 1. günü İrlanda ortağımızın sunumuyla başarıyla tamamlanmıştır.

Şbt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif Akdoğan Aybal' ın Silopi Atatürk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Elif Güzel Yalın ile birlikte kuruculuğunu yaptığı Eser ve Deyimleri Resfebeleme projesi Adana, Konya ve Van illerimizdeki ortaklarımızla yürütülüyor.

Ock

Okulumuz bir grup öğrencisi Kızılay Pursaklar Şubesi'ni ziyaret ederek Kızılay'ın faaliyetleri ve çalışma esaslarıni yerinde gözlemleyerek bilgi aldık.

Ock

Konuğumuz: İslam Tarihi dalında onlarca eser vermiş, Millî ve milletlerarası birçok konferansa katılarak tebliğler sunmuş kıymetli hocamız Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma

Konu: Günümüzde Müslümanlar Neden Bu Halde?

Kıymetli hocamız seminer öncesi öğretmenlerimizle bir araya gelerek bizlerle hasbihal etmiştir,

Konferans salonumuzdaki seminerde ise öğrencilerimizle bir araya gelerek İslam dünyasının en önemli problemlerine ışık tutmuştur.

Kendilerine bu nazik icabetlerinden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız.

Ock

Pursaklar 1.Kitap Günleri'nde Bekir Develi'nin "Bizim Hikayemiz" konulu söyleşisine katıldık.

Çıkışta kitaplarımızı imzalattık ve hatıra fotoğrafı çektirdik.