T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi

THE SECRETS OF LEARNING IDIOMS AND PHRASES

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Meral Arısoy'un  dahil olduğu İngilizce deyim ve atasözlerini öğretme projesi İtalya ve Romanya ortakları ile birlikte 13 öğretmen ve 52 öğrenci ile yürütülmektedir.

Deyim ve atasözü bir dili zengin kılan öğelerin basında gelir. Bu iki öğeye hakim olmak dil yetkinliğini artırır ve kişinin okudugunu anlama, yaratıcı yazma, kendini daha net ifade etme becerilerini  geliştirir.

Proje, öğrencilere deyim ve atasözlerini öğretmeyi hedeflemektedir. Proje boyunca ogrencilere verilen deyim veya atsozleri her ayın sonunda öğrenciler tarafından sunum ve vıdeo haline getirilerek diğer akranları ile paylaşılmaktadır. Proje yogun sekılde teknoloji kullanımına tesvık ettıgı için, öğrenciler derslerinde kullanabileceği farklı web2 araçları ile uygulamalar yapmaktadır. Dolayısıyla öğrencilermiz teknolojı kullanma becerilerini de geliştirmektedir.

Projemiz öğrencide bilgiye ulasma, analliz etme, baglantılı bilgileri bir araya getirme becerisini geliştirmektedir. Öğrenciyi arastırmaya sevk ederek bilgiye direk öğrencinin kendisinin ulaşmasını saglamaktadır.

Ayrıca , proje dili İngilizce oldugu için projede yer alan ögrencıler ingilizce yabancı dil becerilerini geliştirmiş  ve yabancı akranları ile iletişim kurma imkanı  elde etmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2021 - Güncelleme: 06.03.2023 12:22 - Görüntülenme: 270
  Beğen | 2  kişi beğendi