T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Are You Safe Enough?

Okulumuz öğretmenlerinden İngilizce öğretmeni Meral ARISOY kuruculuğunu Türkiye 'nin üstlendiği Hırvatistan ve Romanya ortaklı 12 öğretmen ve 78 öğrenci ile İngilizce dilinde ' Are You Safe?' isimli internet ve digital medya güvenliğini öğreten bir proje yürütmektedir.

İnternet artık çağımızın hayatında büyük bir yer kaplayan etken. Tüm dünyayı aynı platformda bulusturan internetten faydalı olrak yarar sağlamamız, olası siber saldırı ve tehlikelere karsı kendimizi korumamız gerekmektedir. Digital sorumluluklarımızın ve haklarımızın olduğunu, kendimizi etkili bir sekilde koruyabileceğimizi, internet bilgi güveniliğinin araştırılması gerektiğini öğrencilerimize öğretmemiz gerekmektedir. Tüm bu etkenler dahilinde okulumuz İngilizce öğretmeni Meral Arısoy ; 11. sınıflardan oluşan 7 kişilik öğrenci ekibi ile  egüvenlik eğitimini temel alan bu projeye baslamıstır.

Proje ile ulaşılması beklenen hedefler şunlardır:

- İnternet ortamında neyin zararlı neyin yararlı olduğunu öğrencilerin keşfetmesinş sağlamak
- Öğrencinin teknolojiden yararlı olarak faydalanmasını sağlamak
- Medya okuryazarlığı konusunda öğrencileri bilgilendirmek

- İnternet ortamının zararlı çevresinden nasıl kendilerini koruyabileceğini öğrencilere öğretmek

Proje kapsamında yapılan bazı etkinlikler çercevsinde öğrencilerimiz e güvenlik hakkında ortak bir poster çalışması yapmış, e güvenlik kurallarını anlatan sunum videoları hazırlamıstır. Ayrıca e güvenlik kurallarının yazılı olduğu , ortak hazırlanan bir ebook olusturmuşlardır.  (Kitabı aşağıdaki linkten ineceleyebilirsiniz.)

https://www.storyjumper.com/book/showframe/99099056/untitled#page/1

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2021 - Güncelleme: 06.03.2023 12:17 - Görüntülenme: 276
  Beğen | 3  kişi beğendi