T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi

MEDIA LITERATE TWINNERS IN DIGITAL AGE

Kurucu ortaklığını okulumuz İngilizce öğretmeni Meral Arısoy'un üstlendiği medya okuryazarlığı projemiz; Ürdün ve Fransa ortaklarıyla toplamda 10 öğretmen 66 öğrenci ile yürütülmektedir.

Projemiz en temelde medya okuryazarlığının ne demek oldugunu öğretmeyi, sahte ve dogru haber analizi yaptırmayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra projemiz, öğrencilerimizde şunları amçalamaktadır:

-eleştirel düşünme becerisi geliştirmeyi

- farklı bakış açıları olusturmayı

-iletşim becerileri

-analiz etme, değerlendirme becerilerini kullanarak fikir alışverişinde bulunarak medya okuryazarlıgı farkındalıgı olusturmayı

- takım halinde çalışmayı, ekip ruhunu aşılamayı

- sosyal medya da ya da farklı internet ortamında bulunan bilgilerinin dogru kaynaklardan elde edilip edilmediğini anlamalarını

Projemizde yaptıgımız aktivitelerden bazıları:

 Öğrencilerimiz bir araya gelerek haber bülteni olusturmuslardır. Kendı haber yapacakları konuları kendılerı arastırıp bulan öğrencilerimiz; dunya haberleri, Türkiye haberleri, hava durumu, spor haberleri gibi baslıkları bir araya getirmiş, her bir baslıgı farklı ogrencıler sunmustur.

Öğrencilerimiz reklamlar için hazırlanan afişleri birbirlerine sunmus ve afiş hakkında kritik sorular sorarak birbirlerini analiz yapmaya teşvik etmiş ve fikir alısverişinde bulunmuslardır. Farklı bakış açılarını bir araya getirerek eleştirel dusunme yetilerini geliştirmişlerdir.

Öğrencilerimiz yalan haber kaynaklı İngilizce kurgusal bir hikâye kitabı yazıp seslendirmişlerdir. Her bir sayfasını farklı bir öğrencinin yazdıpı kitapta öğrencilerimiz ingilizce yazma becersini geliştirmiş, ekip ruhuyla çalışmışlardır. Yazdıkları hihayede yalan haberlerin insanların sosyal ve psikolojik hayatlarının nasıl etkilendiğini anlatmıslardır. (kitabı okumak ve incelemek için tıklayınız.)

https://www.storyjumper.com/book/showframe/103181326/60661f9881403#

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2021 - Güncelleme: 06.03.2023 12:21 - Görüntülenme: 266
  Beğen | 2  kişi beğendi