T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi

STRENGTHENING MEDIA LITERACY (Media Okuryazarlığını Güçlendirme)

"STRENGTHENING MEDIA LITERACY(Media Okuryazarlığını Güçlendirme)" eTwinning Projesi  Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, İngilizce öğretmenimiz Zeynep Güneş rehberliğinde Bulgaristan, Romanya, Moldova Cumhuriyeti ve Türkiye okullarıyla yeni bir eTwinning projesiyle yürütmektedir.

 

Projemizin ismi STRENGTHENING MEDIA LITERACY (Medya Okuryazarlığını Güçlendirme). Bu yıl eTwinning, medya okuryazarlığını teşvik etmeyi hedeflemekte ve öğretmenlere dezenformasyon ve sahte haberler olgusuyla nasıl mücadele edeceklerini tanıtarak eleştirel düşünme becerilerinin önemini vurgulamaktadır. (Kaynakça:eTwinning Groups)  Bir tarafta medya okuryazarlığı , diğer tarafta dezenformasyon ve sahte haber olgusuyla nasıl başa çıkılacağı ile beraber korona salgınının yaşandığı 2020-2021 yılında, dezenformasyona maruz kalınmasının sadece yetişkinler için değil öğrenciler için de büyük bir zorluk olduğundan; öğrencilere bu konuda farkındalık sağlamak ve bilinçli bir medya okuryazarı yapmak için bu projeyi başlatmış bulunuyoruz.

Genel olarak medya mesajlarına erişim, bu mesajların doğruluğunu ve gerçekliğini eleştirel bir bakış açısıyla analiz etmek ve kendi medya mesajlarını oluşturmak olarak tanımlanabilir. Medyanın günümüz dünyasındaki yeri ve rolü tartışılmaz bir gerçektir. Kendimizi medyadan izole etmek yerine, medyanın belirli yapısını, dilini, sürekli değişen ve gelişen pratiklerini anlamak ve kullanmak gerekir. Bu nedenlere dayanarak, lise öğrencilerimizin bu farkındalıklarını artırmak ve onlara medya okuryazarlığı becerilerini kazandırmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirmekteyiz.

Projenin ilk etkinliklerinden olan logo yarışması için öncelikle projeye katılan tüm öğrencilerimizin web 2.0 araçlarını kullanarak birer tane logo hazırlamasını istedik. Hazırlanan logoları anket haline getirip tüm okulun ve ulaşabildiğimiz tüm mecralardaki insanların beğenisine sunup oylama yaptırdık. Neticede seçilen logomuz ile projedeki tüm okulların katılacağı logo yarışmasına katıldık. Gerçekleştirilen oylamalar neticesinde ise okulumuzun logosu 1. seçilerek projenin logosu olarak belirlenmiştir. Proje ekibimizi tebrik ediyor ve projedeki çalışmalarında başarılar diliyoruz!

Proje çalışmalarımızı takip etmek için lütfen facebook sayfamızı ziyaret ediniz:

https://www.facebook.com/groups/891009694983970

25-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2021 - Güncelleme: 06.03.2023 12:18 - Görüntülenme: 364
  Beğen | 1  kişi beğendi