ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Unutmadık Unutturmayacağız dedik, çünkü unutulan hainlikler tekrarlanır.

Okulumuz öğretmenleri ile öğrencilerimizin hazırladığı anma programında gazilerimizin de katılımıyla şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ettik.

Haz

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği Satranç Turnuvası’nda Gençler Kategorisi’nde öğrencilerimiz Muhammet Emin ARSLAN ikinci, Ahmet ÇAĞLAR dördüncü olmuştur. Dereceye giren ve okulumuzu temsil eden bütün öğrencilerimizi tebrik ederiz.

( Satranç, bir sivrisineğin banyo yaptığı, kocaman bir filin ise boğulduğu denize benzer. –Hint-atasözü )

Yazar Şakir Gözütok´un

"Hazreti Peygamberin Hadislerinde Eğitim Metodları" Adlı kitabını okuduk inceledik ve değerlendirdik.

Haz

Konya´da Gül Bahçesi  ve Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi ziyareti gerçekleştirdik. Öğrencilere Hz. Mevlana ve onun sahip olduğu değerler anlatıldı.

Haz

Pursaklar ilçe müftülüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, ses, seda ve Kuran-ı Kerim çalışmaları için Dini Musiki Derslerini iki din görevlisi  ile gerçekleştirdik.

Haz

İlçemiz Pursaklar İmam Hatip Ortaokulunun düzenlemiş olduğu TÜBİTAK Bilim Fuarına katıldık.

Haz

Kardeş okul Pursaklar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek küçük öğrencilerle sohbet ettik. öğrencilere okulumuzu ve faaliyetlerimizi anlattık.

Haz

Mezun öğrencilerle birlikte bir piknik organize ettik. İzleme değerlendirme çalışmaları kapsamında mezun öğrencilerimizin lise sonrası hayatlarını konuştuk.

May

Türkiye Wushu Kung-Fu federasyonun düzenlediği MEB okullararası turnuvada öğrencimiz Murat Güngör Ankara 1.si Türkiye 5. si olmuştur.

11-D Sınıfı Öğrencisi Murat Güngör´ü tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

May

Abdulfettah Ebu Gudde´nin yazmış olduğu "Zamanın Kıymeti" adlı kitabı değerlendirdik.

Önemli noktaların altını çizerek, faydalı çıkarımlarda bulunduk.

May

Branş öğretmenlerimiz ve rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerin sene sonu kazanımlarını değerlendirmek, ilgili ve yetenekli oldukları derslerin tespit edilmesi, telafi eğitimlerinin planlanması için çalışmalar yürütüyorlar.

May

İl ve ilçe müftülerimizin katıldığı, Müftülükle Birlikte Kitap Okuyorum Projesinin finalini iftarla birlikte gerçekleştirdik.

May

Öğle arasında, okul mescidinde mukabele yapıyoruz.

May

Biyoloji ders etkinliklerimizde öğrencilerimiz laboratuar çalışmalarına katılıyorlar.

Misroskobik incelemeler öğrencilerin hayli ilgisini çekiyor.

May

Koridorlarımızda Edebiyat, Tarih ve Resim Sokakları hazırladık.