ANKARA / PURSAKLAR - Pursaklar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen "Genç Sesler Musiki Etkinliği" nde okulumuzu, öğrencimiz Furkan Vural, "Ne zaman anarsam seni kararım kalmaz Allah´ım" adlı eseri seslendirerek temsil etti.

Ock

Din Öğretimi genel müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Anadolu İmam Hatip liseleri arası Hafızlık Yarışmasının 1. Ve 2. Bölge İl finalleri Okulumuz Pursaklar Anadolu imam hatip lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Yarışmaya; Pursaklar Kaymakamımız İhsan KARA, Pursaklar Milli eğitim Müdürümüz Mustafa KILIÇGİL, Pursaklar İlçe Müftüsü, Nizameddin DOĞAN, İmam Hatip Okulları Platformu Pursaklar Başkanı Mücahit ALKAN, Yarışmacı Okulların Müdürleri, öğrenciler katıldı. Pursaklar halkı yarışmaya büyük teveccüh gösterdi.

Yarışmada 2. Bölge sabah gurubunda:

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed ODACIOĞLU  1. (BİRİNCİ)
Yenimahalle Uluslararası Prof. Dr  Muhammed Hamidullah  Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mücahit SARITAŞ 2. (ikinci)

Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mahmut DÖNMEZ 3.(Üçüncü) oldu.

Yarışmada 1. Bölge öğlen gurubunda:

Akyurt Muhammed Hamdi Yazır Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed GÜVEN 1. (BİRİNCİ)

Keçiören Prof. Dr Necmeddin ERBAKAN Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatih KOÇ 2. (ikinci)

Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ozan Berkay DOĞAN 3.(Üçüncü) oldu.
Yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye Altın hediye edildi. Diğer öğrencilere de yarışmaya katılım belgesi ve hediyeler verildi.

Ara

Hitabet ve Mesleki Uygulama derslerimizde öğrencilerimize hazırlattığımız vaaz ve hutbelerimizin dilbilgisi kurallarına uygun, sade ve anlaşılır olabilmesi için Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizle zümre iş birliği yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda branş hocalarımıza yönlendirdiğimiz öğrencilerimizden olumlu geri dönütler alıyoruz.

Ara

Okulumuz 11. Ve 12. Sınıf öğrencileri Hitabet ve Mesleki Uygulama Dersi kapsamında

Kız öğrencilerimiz A. Menderes İmam Hatip Orta Okulunda cuma günleri vaaz veriyorlar. Ayrıca öğrencilere rehberlik yapıyorlar. Öğrenciler öğretmenlerin belirlediği konuda vaaz hazırlıyor önce kendi sınıflarında sonra okulumuz 9. Sınıflarında, son olarak da imam hatip orta okulunda sunum yapıyorlar. Böylece vaaz hazırlama ve sunma konusunda tecrübe kazanıyorlar.

Erkek öğrencilerimiz ise Okulumuz Uygulama Mescidinde ve Pursaklar Hz Ebu Bekir Camiinde Cuma günleri hutbe okuyup Cuma namazı kıldırıyorlar.

Ara

Okulumuz 12/A sınıfı öncülüğünde 9. sınıf öğrencilerinin de katkılarıyla özellikle Kur’an-ı Kerim´i okumaya yeni geçen öğrencilere yönelik (Kur’an-ı Kerim’in önemini kavramaları, harflerin mahreçlerinin doğru anlaşılması ve tecvid kaidelerinin daha kolay kavramaları, okudukları sure ve dualardaki hataları görüp düzeltmelerinin kolaylaştırılması, kolay ezber yapma tekniklerinin verilmesi, ezberlerinin meallerine hakim olmaları) amacıyla okul imkanları ölçüsünde  laboratuvar olarak kullanılan alan ortak kullanım doğrultusunda sayılan içeriklerle donatılarak  (Kur’an-ı Kerim Uygulama Sınıfı) olarak düzenlenmiştir. Bu sınıftan 9. Sınıflar ikiye bölünerek haftada 20 ders saati faydalanılmaktadır.

Ara

Okulumuz 11. Sınıf kız öğrencilerinin katkılarıyla Okul kapılarına 571 den başlayarak kronolojik olarak 632 ye kadar yaşanan tarihi olaylar yazıldı. Böylece öğrencilerimizin tamamı rutin işlerini yaparken bu bilgilere ulaştılar ve sürekli gördükleri için daha kolay öğrendiler. Ayrıca okulumuz giriş katı Asr-ı Saadet Sokağı olarak tasarlandı.

Ara

Okulumuz Ankara ili içinde düzenlenen okullar arası spor müsabakalarına katılmış. Okul Futsal Takımımız grup 2. Olarak eleme turlarına katılmaya hak kazanmıştır.
           Genç Kızlar Halter dalında ise öğrencimiz Melike Sıla GÜLCAN
Ankara 2. olmuştur Öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz

Ara

Okulumuz English In Street e-twinning projesi logo anketine  aşağıda verilen linkle erişebilirsiniz.

Pursaklar Müftlüğü ile Ortak Kitap Okumaları

Unutmadık Unutturmayacağız dedik, çünkü unutulan hainlikler tekrarlanır.

Okulumuz öğretmenleri ile öğrencilerimizin hazırladığı anma programında gazilerimizin de katılımıyla şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ettik.

Haz

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği Satranç Turnuvası’nda Gençler Kategorisi’nde öğrencilerimiz Muhammet Emin ARSLAN ikinci, Ahmet ÇAĞLAR dördüncü olmuştur. Dereceye giren ve okulumuzu temsil eden bütün öğrencilerimizi tebrik ederiz.

( Satranç, bir sivrisineğin banyo yaptığı, kocaman bir filin ise boğulduğu denize benzer. –Hint-atasözü )

Yazar Şakir Gözütok´un

"Hazreti Peygamberin Hadislerinde Eğitim Metodları" Adlı kitabını okuduk inceledik ve değerlendirdik.

Haz

Konya´da Gül Bahçesi  ve Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi ziyareti gerçekleştirdik. Öğrencilere Hz. Mevlana ve onun sahip olduğu değerler anlatıldı.

Haz

Pursaklar ilçe müftülüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, ses, seda ve Kuran-ı Kerim çalışmaları için Dini Musiki Derslerini iki din görevlisi  ile gerçekleştirdik.

Haz

İlçemiz Pursaklar İmam Hatip Ortaokulunun düzenlemiş olduğu TÜBİTAK Bilim Fuarına katıldık.